Combining food and drinkLaajuus (3 cr)

Course unit code: RES1HR002

General information


ECTS credits
3 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää ruoka- ja juomayhdistelmien merkityksen asiakaskokemuksen rakentamisessa
• tuntee ja tunnistaa perusmaut
• osaa hyödyntää eri juomien peruselementtejä ruuan ja juoman yhdistämisessä
• hallitsee yhdistämisen perusteet
• hallitsee ruoka- ja juomalistan yhteensovittamisen

Contents

• Aistinvarainen arviointi
• Analyyttinen maistaminen
• Klassiset yhdistelmät
• Makuaistimuksiin liittyvät yhdistelmät
• Ateriakokonaisuuden makuaistimukseen perustuva rakentaminen

Starting level and linkage with other courses

Johdatus ravintolajuomiin RES1RH002 tai raaka-aineet ja ravitsemus FP22RR002 suoritettava ennen tätä opintojaksoa.

Implementation methods, demonstration and Work&Study

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)

Assessment criteria - grade 1

Tietää ja osaa kuvata klassiset yhdistelmät
Osaa luoda klassisiin yhdistelmiin perustuvan ateriakokonaisuuden
Tietää perusmaut ja -elementit ruuissa ja juomissa

Assessment criteria - grade 3

Osaa analysoida klassisten yhdistelmien makuaistimusten tekijät
Tietää perusmakujen keskinäiset vaikutukset ruoka- ja juomayhdistelmissä
Osaa perustella ruoka- ja juomayhdistelmien valinnat

Assessment criteria - grade 5

Osaa analysoida erityyppisten ruoka-ja juomayhdistelmien makuihin perustuvat tekijät.
Osaa luoda ateriakokonaisuuden ja perustella valinnat.

Go back to top of page