Majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristöLaajuus (9 op)

Opintojakson tunnus: HOT2RH006

Opintojakson perustiedot


Laajuus
9 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

hahmottaa matkailuklusterin ja hotelli- ravintola-alan osana sitä
tuntee hotelli- ja ravintolaelinkeinon rakenteet
tuntee hotelli- ja ravintola-alan eri organisaatioihin liittyvät työtehtävät
tietää hotelli- ja ravintola-alan yrityksen turvallisuus- ja laatutekijät
ymmärtää toimialan globaalin luonteen ja osaa seurata tärkeimpiä kehityssuuntia

Sisältö

Hotelli- ja ravintolaelinkeino matkailuklusterin osana Matkailuklusteri ja elinkeino eilen, tänään ja huomenna
Tilastot alan viimeaikaisesta kehityksestä
Hotellien ja ravintoloiden tyypit ja organisaatiot
Keskeiset toimijat ja partnerit
Käytännön asiakaspalvelu- ja myyntitaidot
Sosiaalinen media ja muut viestintäkanavat ja niiden seuraaminen
Lainsäädäntö hotelli-, ravintola- ja matkailualalla
Turvallisuus ja vastuullisuus
Vastuullinen anniskelu ja anniskeluvastaavan pätevyys

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksessa.
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Tunnistaa ja nimeää alan työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa ohjata omaa toimintaansa alan työtehtävissä.
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa soveltaa lakeja työtehtävissään ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla.

Siirry alkuun