Hospitality industry business environmentLaajuus (9 cr)
Course unit code: HOT2RH006
General information
- ECTS credits
- 9 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
hahmottaa matkailuklusterin ja hotelli- ravintola-alan osana sitä
tuntee hotelli- ja ravintolaelinkeinon rakenteet
tuntee hotelli- ja ravintola-alan eri organisaatioihin liittyvät työtehtävät
tietää hotelli- ja ravintola-alan yrityksen turvallisuus- ja laatutekijät
ymmärtää toimialan globaalin luonteen ja osaa seurata tärkeimpiä kehityssuuntia
Contents
Hotelli- ja ravintolaelinkeino matkailuklusterin osana Matkailuklusteri ja elinkeino eilen, tänään ja huomenna
Tilastot alan viimeaikaisesta kehityksestä
Hotellien ja ravintoloiden tyypit ja organisaatiot
Keskeiset toimijat ja partnerit
Käytännön asiakaspalvelu- ja myyntitaidot
Sosiaalinen media ja muut viestintäkanavat ja niiden seuraaminen
Lainsäädäntö hotelli-, ravintola- ja matkailualalla
Turvallisuus ja vastuullisuus
Vastuullinen anniskelu ja anniskeluvastaavan pätevyys
Implementation methods, demonstration and Work&Study
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksessa.
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Assessment criteria - grade 1
Tunnistaa ja nimeää alan työtehtävät ja niiden sisällöt.
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita.
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle.
Assessment criteria - grade 3
Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen.
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita.
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla.
Assessment criteria - grade 5
Osaa ohjata omaa toimintaansa alan työtehtävissä.
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa.
Osaa soveltaa lakeja työtehtävissään ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla.