Managing dynamic service businessLaajuus (9 cr)
Course unit code: HOT2RH005
General information
- ECTS credits
- 9 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• osaa luoda uutta kokonaisvaltaista majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa
• osaa toimia strategialähtöisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan kehittäjänä ja uudistajana
• osaa ennakoiden johtaa elämyksellistä palveluyritystä kansainvälisessä ja muuttuvassa toimintaympäristössä
• osaa verkostoitua ja antaa oman panoksensa elinkeinon kehittämiseen
• osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta
Contents
• Strateginen liiketoimintaympäristö ja muutosprosessi
• Alan uudet trendit, niiden analysointi ja soveltaminen
• Uusien konseptien kehittäminen ja yrittäjyys
• Verkostoituminen sisäisesti ja alalla
• Dynaaminen hinnoittelu, kapasiteetin hallinta ja tuottojen johtaminen
• Sähköisen liiketoiminnan työkalut ja jakelu- sekä mainekanavat
• Tehokas sisäisten toimintojen kehittäminen ja johtaminen
Starting level and linkage with other courses
Suositellaan suoritettavaksi viimeisenä erikoistumisalaopinnoista.
Implementation methods, demonstration and Work&Study
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Assessment criteria - grade 1
Opiskelija: Tuntee kokonaisvaltaisesti majoitus- ja ravintola-alan liiketoiminnan, myös kansainvälisesti. Tuntee strategiat dynaamisen alan liiketoiminnan kehittämiseen. Tuntee verkostoitumisen merkityksen alan elinkeinon kehittämisessä. Tunnistaa eri menetelmät liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Assessment criteria - grade 3
Opiskelija: Osaa toimia verkostossa uuden kansainvälisen liiketoiminnan strategialähtöisessä kehittämisessä. Ymmärtää ja osaa analysoida eri menetelmiä liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuuden ja kannattavuuden arvioimiseen.
Assessment criteria - grade 5
Opiskelija: Osaa toimia verkostossa, ennakoida ja strategialähtöisesti luoda uutta majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaa. Osaa arvioida liiketoiminnan toteuttamiskelpoisuutta ja kannattavuutta.
Learning materials
Opettajien osoittamat materiaalit ja kirjallisuus.