Hotelli- ja ravintola-alan liiketoimintaympäristöLaajuus (9 op)

Opintojakson tunnus: HOT2RH001

Opintojakson perustiedot


Laajuus
9 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• ymmärtää paikallista ja kansainvälistä hotelli-, ravintola- ja matkailuelinkeinoa ja sen toimijoita kokonaisvaltaisessa matkailuklusterissa
• osaa toimia palveluyrityksen operatiivisissa työtehtävissä myynnillisenä ja vastuullisena asiakaspalvelijana noudattaen alan turvallisuus- ja laatustandardeja

Sisältö

• Hotelli- ja ravintola-alan kulttuuri ja perustoiminnot
• Matkailuklusteri
• Media työkaluna
• Tilastojen hyödyntäminen
• Sisäisten ja ulkoisten verkostojen hyödyntäminen
• Turvallisuus ja vastuullisuus

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät monimuotototeutuksena
b. Tentti ja/tai oppimistehtävä(t)

Arviointikriteerit - arvosana 1

Tunnistaa ja nimeää alan työtehtävät ja niiden sisällöt
Tunnistaa suomalaisia alan toimijoita
Tuntee lain ja turvallisuuden merkityksen alalle

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa toimia alan työtehtävissä perehdytyksen jälkeen
Osaa nimetä alan suomalaisia ja kansainvälisiä toimijoita
Ymmärtää lain ja turvallisuuden merkityksen toiminnassaan alalla

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa ohjata omaa toimintaansa alan työtehtävissä
Osaa seurata suomalaista ja kansainvälistä alan keskustelua eri medioissa
Osaa soveltaa lakeja työtehtävissään ja ymmärtää turvallisuuden merkityksen toimialalla

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan kurssilla.

Siirry alkuun