Entrepreneurship and starting a hospitality businessLaajuus (5 cr)
Course unit code: HOT1RH008
General information
- ECTS credits
- 5 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• hahmottaa omat yrittäjä-valmiutensa ja ymmärtää sisäisen yrittäjyyden merkityksen
• osaa tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä
• osaa käyttää erilaisia ideointi- ja innovointimenetelmiä liikeidean rakentamisessa
• tuntee erilaiset yritysmuodot
• hallitsee yrityksen perustamisprosessin ja liiketoimintasuunnitelman laatimisen
Contents
Yrittäjän monet roolit ja vaatimukset; yrittäjyys ajattelu-, toiminta – ja suhtautumistapana
• Toimintaympäristön analysointi: kansantalous, trendit, kilpailijat, sijainti
• Yrityksen perustaminen sekä tarvittavat luvat ja sopimukset
• Yrityksen liiketoimintasuunnitelman (tuote, markkinointi, laskelmat, henkilöstö) kehittäminen ja esittäminen kirjallisesti ja suullisesti
• Liiketoimintakaupan sisältö ja prosessi
• Riskien tiedostaminen ja hallinta
Starting level and linkage with other courses
Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.
Implementation methods, demonstration and Work&Study
Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi
Assessment criteria - grade 1
Tuntee yrittäjyyteen liittyvät käsitteet.
Hallitsee ohjattuna yrityksen perustamisprosessin.
Tunnistaa liiketoiminnan suunnittelun tärkeyden aloittavassa yrityksessä.
Assessment criteria - grade 3
Kykenee reflektoimaan oppimaansa.
Kehittää itsenäisesti yrityksen liikeideaa.
Ymmärtää jatkuva toiminnan suunnittelun ja kehittämisen merkityksen menestyksen taustalla.
Assessment criteria - grade 5
Tuntee eri liiketoimintaympäristöt ja niiden toimintatavat.
Osaa analysoida liiketoiminnan kehittämistä eri näkökulmasta.
Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti.