Yrittäjyys ja majoitus- ja ravintolaliiketoiminnan aloittaminenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: HOT1RH008

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• hahmottaa omat yrittäjä-valmiutensa ja ymmärtää sisäisen yrittäjyyden merkityksen
• osaa tunnistaa liiketoimintamahdollisuuksia muuttuvassa toimintaympäristössä
• osaa käyttää erilaisia ideointi- ja innovointimenetelmiä liikeidean rakentamisessa
• tuntee erilaiset yritysmuodot
• hallitsee yrityksen perustamisprosessin ja liiketoimintasuunnitelman laatimisen

Sisältö

Yrittäjän monet roolit ja vaatimukset; yrittäjyys ajattelu-, toiminta – ja suhtautumistapana
• Toimintaympäristön analysointi: kansantalous, trendit, kilpailijat, sijainti
• Yrityksen perustaminen sekä tarvittavat luvat ja sopimukset
• Yrityksen liiketoimintasuunnitelman (tuote, markkinointi, laskelmat, henkilöstö) kehittäminen ja esittäminen kirjallisesti ja suullisesti
• Liiketoimintakaupan sisältö ja prosessi
• Riskien tiedostaminen ja hallinta

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivä-, monimuoto- tai intensiivitoteutuksena
b. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi

Arviointikriteerit - arvosana 1

Tuntee yrittäjyyteen liittyvät käsitteet.
Hallitsee ohjattuna yrityksen perustamisprosessin.
Tunnistaa liiketoiminnan suunnittelun tärkeyden aloittavassa yrityksessä.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Kykenee reflektoimaan oppimaansa.
Kehittää itsenäisesti yrityksen liikeideaa.
Ymmärtää jatkuva toiminnan suunnittelun ja kehittämisen merkityksen menestyksen taustalla.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Tuntee eri liiketoimintaympäristöt ja niiden toimintatavat.
Osaa analysoida liiketoiminnan kehittämistä eri näkökulmasta.
Osaa kriittisesti arvioida omaa kehittymistään ja toimia sen mukaisesti.

Siirry alkuun