RavintolaranskaLaajuus (3 op)

Opintojakson tunnus: FRE1RR001

Opintojakson perustiedot


Laajuus
3 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija

• osaa hyödyntää ranskankielisiä ruokalistoja ja -ohjeita
• tuntee klassisen ranskalaisen keittiön ruokia sekä ymmärtää ranskalaisen keittiön merkityksen alalla
• hallitsee klassikkoruokien ja yleisimpien viinien ääntämisen
• tuntee ranskankielisiä ammattinimikkeitä
• ymmärtää monipuolisen ja -tasoisen kielitaidon merkityksen

Sisältö

• ruokasanaston muodostamisen periaatteet
• ranskankieliset ruokalistat ja menut
• gastronomisia termejä: klassikkoruoat
• ranskalainen ruokakulttuuri ja viinialueet
• ranskankieliset ruokablogit ja verkkosivut

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ei lähtötasovaatimuksia tai sidonnaisuuksia. Ranskan alkeisopinnot suorittaneille suositellaan tämän kurssin sijaan vapaasti valittavaa opintojaksoa Gastronomian ranskaa (FRE8RH024), 3op.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

Tämän opintojakson osaamistavoitteet voi saavuttaa seuraavilla tavoilla:

a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät päivätoteutuksena
b. Oppimistehtävä(t)
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen).

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi. Ahot-suoritus on mahdollinen ja se suunnitellaan opiskelijakohtaisesti.

Arviointikriteerit - arvosana 1

Osaa nimetä keskeisimmät klassikkoruoat ja viinialueet ranskaksi. Osaa hakea tietoa ranskalaisesta ruokakulttuurista verkkolähteistä ja ammattilehdistä. Ymmärtää ranskalaisen ruokakulttuurin merkityksen alalla.

Arviointikriteerit - arvosana 3

Osaa muokata apuneuvojen kanssa yksinkertaisia ruokalistoja ranskasta suomeksi ja ääntää ruokien ja juomien nimiä ymmärrettävästi. Tunnistaa tärkeimmät klassikkoruoat ja raaka-aineiden ranskankieliset vastineet. Osaa valita tarkoituksenmukaiset lähteet tiedonhakuun. Osaa esitellä ranskalaista ruokakulttuuria suomeksi.

Arviointikriteerit - arvosana 5

Osaa ääntää oikein gastronomiset termit ruokien ja juomien osalta. Osaa laatia ranskankielisen menuehdotuksen sanakirjan kanssa. Soveltaa tiedonhakuun monipuolisia lähteitä ranskankielisten ruokasivustojen, blogien, verkkosanakirjojen ja -julkaisujen sekä ammattikirjallisuuden muodossa. Osaa tulkita ranskankielistä reseptiikkaa suomeksi. Osaa analysoida ranskalaisen ruokakulttuurin ilmiöitä.

Oppimateriaalit

Opettajan laatima ja kokoama materiaali, joka on saatavilla Moodlessa.

Lisätiedot

Työelämäyhteydet
Käytetään oppimistehtävien materiaalina opiskelijoiden työpaikkojen ruokalistoja esimerkiksi käännöstehtävissä.

Kansainvälisyys
Hyödynnetään ranskankielistä materiaalia ja tietolähteitä. Opintojakson suorittaminen valmentaa harjoitteluun ranskankielisessä ravintolaympäristössä tai vaihto-opintoihin ranskankielisessä maassa.

Siirry alkuun