Ingredients and nutritionLaajuus (9 cr)
Course unit code: FPR2RR002
General information
- ECTS credits
- 9 cr
- Teaching language
- Finnish
Learning objectives
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• hallitsee ravitsemuksen ja erityisruokavalioiden perusteet
• tuntee raaka-aineet ja niiden ravitsemukselliset ominaisuudet
• osaa annossuunnittelun perusteet
• ymmärtää ruoan valmistuksen ilmiöitä
• tuntee elintarvikelainsäädännön
Contents
• Raaka-aineet: tunnistaminen, varastointi ja käsittely
• Elintarviketieto
• Ravitsemustieto
• Annossuunnittelu
• Ruoanvalmistuksen kokeelliset menetelmät
Starting level and linkage with other courses
Ruoka-alan toimintaympäristö -moduulin suorittaminen hyväksytysti.
Implementation methods, demonstration and Work&Study
a. Lähiopetus ja siihen liittyvät tehtävät
b. Tentit ja oppimistehtävät
c. Omassa työssä oppiminen (opinnollistaminen)
Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.
Assessment criteria - grade 1
Opiskelija tunnistaa yleisimmät ravintolassa käytettävät raaka-aineet ja niiden ravitsemuksellisen sisällön, tunnistaa perusmaut sekä tuntee yleisimmät erityisruokavaliot ja osaa soveltaa niitä käytäntöön. Osallistuu kokeellisten ruoanvalmistus töiden analysointiin ja esittämiseen. Kaikki osatehtävät ja tentit suoritettu hyväksytysti
Assessment criteria - grade 3
Opiskelija osaa hyödyntää raaka-aineita taloudellisesti ja ravitsemuksellisesti annostasolla sekä osaa ravintolaruokien keskeisiä aistittavia ominaisuuksia ja tarjoilla niitä. Osaa toteuttaa ja analysoida kokeellisen ruoanvalmistuksen työn.
Assessment criteria - grade 5
Opiskelija hyödyntää monipuolisesti raaka-aineita ja ravitsemussuosituksia annossuunnittelussa, toimii suunnitelmallisesti ja on sisäistänyt analyyttisen ajattelutavan.
Learning materials
Parkkinen, K. & Rautavirta, K. 2010. Utelias kokki. Elintarviketietoa ja -kemiaa ruoanvalmistajalle. Restamark. Helsinki.
Voutilainen E., Fogelholm M., Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. SanomaPro, Helsinki.
Muu opettajan jakama materiaali
Further information
Opinnollistamistehtävät laaditaan yhteistyössä opintojakson vastuuopettajien kanssa.