Food production projectLaajuus (4 cr)

Course unit code: FPR1RR002

General information


ECTS credits
4 cr
Teaching language
Finnish

Learning objectives

• omaksuu turvallisen ja hygieenisen tavan toimia ammattikeittiössä
• hallitsee käytännön ruoanvalmistuksen perusteet, tuntee ruokalajeja ja raaka-aineita
• hallitsee välineet ja laitteet, niiden ominaisuudet ja käytön
• hallitsee ammattikeittiön eri toimintatavat
• tietää tapahtumasuunnittelun perusteet ja organisoinnin

Contents

• Ammattikeittiön toiminta ja työturvallisuus
• Raaka-aineet, puolivalmisteet ja einekset
• Keittiön laitteet ja työvälineet
• Keskeiset kylmän– ja lämpimän keittiön ruokalajit
• Projektityöskentelyn perusteet ja aikatauluttaminen

Starting level and linkage with other courses

Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen soveltuvuuskokeen suorittaminen hyväksytysti. Projekti tulee suorittaa samanaikaisesti Ruoka-alan toimintaympäristö opintojakson (FPR2RR001) kanssa.

Implementation methods, demonstration and Work&Study

a. Lähiopetus
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Oppimistehtävä(t)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Mikäli opiskelija saa projektista hylkäävän arvioinnin, tulee koko projekti suorittaa uudelleen. Ei uusintamahdollisuutta.

Hylätty
Opiskelija ei ole osallistunut lähiopetukseen eikä kykene itsenäisesti selviytymään annetuista työtehtävistä. Hän ei ole osallistunut projektin aikana suoritettavaan suunnittelutyöhön/toteutukseen eikä ole osoittanut omatoimisuutta. Opiskelija tarvitsee jatkuvasti ohjausta toimiessaan ammattikeittiössä. Opiskelija ei ole reflektoinut omaa oppimistaan eikä arvioinut omia työsuorituksiaan riittävästi.

Hyväksytty
Opiskelija tuntee projektimaisen työskentelyn perusteet ja suorittaa annettuihin tehtäviin liittyvät työt hyväksytysti. Hän osaa muokata ja soveltaa perusreseptiikkaa sekä vertailla raaka-aineiden ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia. Lisäksi opiskelija osaa käyttää ja hyödyntää monipuolisesti opetuskeittiössä olevia välineitä ja laitteita. Opiskelija kykenee reflektoimaan omaa oppimistaan ja arvioimaan omia työsuorituksiaan.

Learning materials

Opettajan jakama materiaali

Further information

Opinnollistamistehtävät/ Työelämäprojekti laaditaan yhteistyössä opintojakson vastuuopettajien kanssa.

Go back to top of page