Ruokatuotanto-projektiLaajuus (4 op)

Opintojakson tunnus: FPR1RR002

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

• omaksuu turvallisen ja hygieenisen tavan toimia ammattikeittiössä
• hallitsee käytännön ruoanvalmistuksen perusteet, tuntee ruokalajeja ja raaka-aineita
• hallitsee välineet ja laitteet, niiden ominaisuudet ja käytön
• hallitsee ammattikeittiön eri toimintatavat
• tietää tapahtumasuunnittelun perusteet ja organisoinnin

Sisältö

• Ammattikeittiön toiminta ja työturvallisuus
• Raaka-aineet, puolivalmisteet ja einekset
• Keittiön laitteet ja työvälineet
• Keskeiset kylmän– ja lämpimän keittiön ruokalajit
• Projektityöskentelyn perusteet ja aikatauluttaminen

Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin

Ruokatuotannon johtamisen koulutuksen soveltuvuuskokeen suorittaminen hyväksytysti. Projekti tulee suorittaa samanaikaisesti Ruoka-alan toimintaympäristö opintojakson (FPR2RR001) kanssa.

Toteutustavat, näyttö ja opinnollistaminen

a. Lähiopetus
b. Työelämäprojektiin tai muuhun projektiin osallistuminen
c. Oppimistehtävä(t)

Opintojaksoon sisältyy myös pakollisena oman oppimisen arviointi.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Mikäli opiskelija saa projektista hylkäävän arvioinnin, tulee koko projekti suorittaa uudelleen. Ei uusintamahdollisuutta.

Hylätty
Opiskelija ei ole osallistunut lähiopetukseen eikä kykene itsenäisesti selviytymään annetuista työtehtävistä. Hän ei ole osallistunut projektin aikana suoritettavaan suunnittelutyöhön/toteutukseen eikä ole osoittanut omatoimisuutta. Opiskelija tarvitsee jatkuvasti ohjausta toimiessaan ammattikeittiössä. Opiskelija ei ole reflektoinut omaa oppimistaan eikä arvioinut omia työsuorituksiaan riittävästi.

Hyväksytty
Opiskelija tuntee projektimaisen työskentelyn perusteet ja suorittaa annettuihin tehtäviin liittyvät työt hyväksytysti. Hän osaa muokata ja soveltaa perusreseptiikkaa sekä vertailla raaka-aineiden ominaisuuksia ja käyttötarkoituksia. Lisäksi opiskelija osaa käyttää ja hyödyntää monipuolisesti opetuskeittiössä olevia välineitä ja laitteita. Opiskelija kykenee reflektoimaan omaa oppimistaan ja arvioimaan omia työsuorituksiaan.

Oppimateriaalit

Opettajan jakama materiaali

Lisätiedot

Opinnollistamistehtävät/ Työelämäprojekti laaditaan yhteistyössä opintojakson vastuuopettajien kanssa.

Siirry alkuun